page

Cute Cherry

suke ke blog ni ? like kan ea..thank awk ..

they are a part of me :)

12 Sep 2012

yang pergi takkan kembali

at 20:12
jika kita bertanya tentang jodoh,ia sama juga bila kita bertanya tentang kematian.
itu semua terletak di tangan Allah..sumpah tak sangka arwah akan pergi secepat itu..masa pagi hari selasa ada orang call hp mama..then pas lah kat dia..tetibe tengar mama cakap ada orang meninggal..pastu dengar anak cik zakaria..ehh..zairul ke ? ingatkan main main,so gurau gurau lah dengan annisah..pastu,mama bagitau memang dia yang meninggal..innalillah...

baru haritu nampak kau pakai baju sekolah
baru haritu nampak kau tengah jalan pegi kelas 
baru haritu dengar suara kau
baru haritu nampak kau dating
baru haritu menganjing kau
ehh ehh..ni semua baru haritu

sentap lah bila dengar arwah meninggal..walaupun tak rapat sangat tapi kenal dia dari dia darjah 3 lagi..yalah..budak hot sekolah..:')

arwah pergi disebabkan exsident di teluk ramunia..arwah sedang menunggang motosikal dari sungai rengit setelah selesai cucikan gambar kawanya..dia terus pulang ke rumah..setelah sampai di sempang,tiba tiba sebuah motor terus keluar tanpa memakai helmet dan pandang kiri dan kanan..arwah tidak sempat elak dan terus berlanggar dengan motor tersebut

helmet yang arwah pakai pecah..masa dia baru exsident,dia sempat bangun..duduk di bus stop..setelah sampai di hospital,dia koma selama beberapa jam..akibat retakkan di kepala..darah yang keluar terlalu banyak dari mulutnya..arwah akhirnya menghembuskan nafasnya yang terakhir..


hanya gambar dan video yang dapat mengigati arwah..
arwah anak kesayangan ibunya..arwah anak yang baik dan suka mengusik..kata ibunya..:')
teringat kisah kematian arwah..ziqa terfikir
mati sangat dekat dengan kita..tidak kira kita tua mahupun kita muda
sama juga dengan arwah jasmine..http://misschronicz.blogspot.com/

kita yang masih hidup,teruskanlah kehidupan kita..janganlah kita sia sia kan hidup kita

untuk keluarga arwah,salam takziah saya hulurkan..semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman..
ALFATIHAH..


haziqah berkata terima kasih ♥♥

1 10000 yang berkata:

miss zierazif @ sweetheart said...

sedih la..huhu al-fatihah untuk arwah.. :')

Post a Comment

.ASSALAMUALAIKUM.
.awak leh tak tinggalkan comment kat bawah ni ?.
SATU pun jadi lah..haha :3

 

♥haziqahtaib♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

copyright by owner haziqah taib