page

Cute Cherry

suke ke blog ni ? like kan ea..thank awk ..

they are a part of me :)

31 Dec 2011

wishlish for 2012

at 17:04 0 10000 yang berkata




happy birthday 2012 :)

huaaahuaaa..ziqa nak spm sudah..10 sub tu.. harap harap leh 10 A..amin amin..:)


wat semua keje sekolah

pakwe baru (insyaalah)

mahukan baby g yang animal print !

10A !

mahukan semangat untuk belajar

dengar kate mak

happy ngan semua cikgu

be a nice girl

insyaalh belajar gune blogskin


mahu bilik yang kemas !


nak gi jambori ngan iffah !

umur yang panjang

tak menyusahkan orang

nak cikgu cikgu ingat name kite

sahabat sampai bile bile

cantikkan bilik


nak jadikan taun 2012 belih baik berbanding 2011






haziqah berkata terima kasih ♥♥

SEGMEN BLOGWALKING AND FOLLOW BY TINTAN

at 15:56 0 10000 yang berkata

Syarat-syaratnya
  • Buat entry bertajuk Segmen:Blogwalking and Follow by Tintan
  • Copy banner tak comel tu dan backlink kan ke entry ni
  • Follow  blog tintan dekat sini *tak wajib,tapi kalau baik hati..followlah :p
  •  tag beberapa kawan,tak kesahlah berapa banyak pun *taknak tag pun takpe
  • hantar URL entry dekat entry ni.
  •  Expired Date:31/12/2011 at 8.00 PM

tag : anda semua yang membaca di tag :)

harap leh menang :)

haziqah berkata terima kasih ♥♥

30 Dec 2011

dari shoutmix ke shoutbox !

at 02:06 0 10000 yang berkata
hi :)

memalam bute ni ziqa teman mama wat keje..penat..-_-..tak pe..kite kan anak yang baik..ye dak ? haha..
ziqa nak cite pasal ziqa dah tukar tempat luahan perasaan tu..kenape? sebab kene bayar maa..ziqa sayang sangat ngan shoutmix :'(..

tapi not bad lah kan shoutbox tu..but.....agak leceh..kene tulis name lagi..url lagi..huh ! ..oke x pe..sabar kan..:)

old
comel je..:)


new
x comel..but still pink :)

meh..ziqa bagi link nak carik shoutbox kat mane...





nanti ziqa ajar nak wat ea..bye :)

haziqah berkata terima kasih ♥♥

Pikalurve 2nd GIVEAWAY

at 00:02 0 10000 yang berkata



pertandingan mula pada 25 DECEMBER 2011 - 25 JANUARY 2012!


ape nak wat erk ?

1. penduduk di MALAYSIA sahaja dan seorang blogger
3. wajib LIKE page www.facebook.com/Pikalurve  (sponsor hadiah)
4. buat entry khas untuk giveaway ini [ TAJUK: "Pikalurve 2nd GIVEAWAY"]
5. hantarkan link entry anda di comment ini sahaja
6. letak banner PIKALURVE GIvEAWAY di side bar blog anda


sye harap sye bertuah..amin :)
haziqah berkata terima kasih ♥♥

29 Dec 2011

End Year Mega Giveaway

at 23:34 0 10000 yang berkata




ape je erk nak dibuat ? :
  1. Buat entri bertajuk  'End Year Mega Giveaway '
  2. Sila lah FOLLOW/LIKE site sponsor, supaya kalau korang menang,senang nanti
  3. Letak banner di atas dan link kan ke blog anys atau blog zatty
  4. Tinggalkan link entri andaa di bahagian komen !

anda semua di tag..
meh lah join :)

awak awak..sye harap sye bertuah..amin...

haziqah berkata terima kasih ♥♥

28 Dec 2011

Contest PHEWWIT by Aisyah Halim : Spread The Love :)

at 06:41 0 10000 yang berkata


  • jadi follower blog AisyahHalim nih , okayy ?
  •  Buat satu ntry bertajuk kat atas tu , dan sertakan sekeping gambar yang paling menarik yang pernah hampa ada 
  • Sebelum tu letak dua banner atas niyy , first banner contest , second banner penaja utama kami keyy - dian pixy enterprise 
  • Ceritakan apa yang best kat pic tu okeyy . Ayat yang paling tertarik menarik kebabommm akan paling menjadi perhatian juri #akulettewww
  • Buat satu sticky post entry selama 5 hari tentang salah seorang sponsor , iaitu JCS . niyy contohnyaa akuu dah buat - http://miszledy.blogspot.com/2011/12/jom-shopping-dengan-jcs_14.html
  • LIKE semua fanpage dan FOLLOW semua blog sponsor okeyyy ? 

  1. Dianpixy -   http://www.dianpixy.com/ PENAJA UTAMA
  2. AuraDamia - FB   https://www.facebook.com/ADKcollection - Blog   http://auradamiakuncollection.blogspot.com
  3. JCS -  http://www.facebook.com/jcsenterprise
  4. Fieyonashouse - Blog  http://fieyonashouse.blogspot.com/ - FB https://www.facebook.com/pages/saye-memang-suka-penuhkan-lemari-bajuhuuuu/123462701021843
  5. HealthyBeauty - http://www.facebook.com/pages/HealthyBeauty/209411939094301?sk=info
  6. FeaBeads -  http://www.facebook.com/pages/FEA-Beads/234206223264637
  7. OMG IT'S US -  http://www.facebook.com/omg.its.us
  8. Kurung Glam -  http://www.facebook.com/KurongGlam?sk=wall
  9. shawlforyou -  http://www.facebook.com/pages/shawlforyou/107355685966600

gambar yang ziqa pertaruhkannnnn:)


taken with conan..gambar ni buruk bagi ziqa..huh ! 
mama selalu ejek care amik gambar kite..
i love her !
taken at the zone restaurant hotel 
die gemok ! gedik ! pemarah ! penjeling ! pembebel ! gile ! 
tapi
die ialah sye !
i love myself :)

tagging 
adna yang baca ! anda di tag oke sayang..meh join :)




haziqah berkata terima kasih ♥♥

Candid Photo Contest :)

at 05:25 0 10000 yang berkata

copy 100% dari penerbit :)
  • Kalau tak LIKE FANPAGE SPONSOR , penyertaan DIBATALKAN
  • Letak Banner Mega Contest 
  • Buat satu Entry bertajuk Candid Photo Contest dan letakkan Gambar Best korang 
  • cerita perkara menarik berlaku semasa photo itu dirakam :)
  • Last sekali , tinggalkan link di entry ini ya :)


macam mana ? senang je syarat . yang penting 
CANDID PHOTO korang memang letop lah .


saia HARAP anda semua menyokong para sponsor kita ya :)
Follow blog mereka dan like fanpage mereka 
penyertaan akan dibatalkan sekiranya 
tidak mengikut syarat syarat


DIANPIXY ENTERPRISE
JummaPerfumes : FANPAGE
Pretty Lens Shop : FANPAGE
Banana Shop : FANPAGE
LE BEAU MONDE AKSESORI
Sahida


gambar gambar yang  ziqa pertaruhkan :)

me with mine conan

gambar ni mase malam sebelom marry krismas.. ziqa ngan family makan makan :)..kat the zone johor ! makanan die memang mantap ! huh ! speacial habis..*ohh..shawl ziqa agak kelam kabot sebab lepas solat main serung je..mak pulak nak cepat..-_-..buruk kan ? i know it..*

ziqa,sima and conan again

tahun yang same,minggu yang sama,hari yang same,tempat yang same cume masa yang berbeza..haha..ziqa teman mama beli handbag ..mesti lah ziqa yang pilih kan..mama pilih x cantik *sape yang kenal mama..jangan cakap ngan die yang ziqa kutuk tau*haha..baju yang ziqa pakai..i like the colour !..pink + white :)..ohhsome !


ziqa dalam kereta =)

mase ni gelak2 ketawe ngan family ! syok habis oke ! tapi..asik kite je kene perli..:(


oke ! that all mine story..see you next time..
ohh..hopefully i can win..i want that lens very much !!!
:)
amin amin amin !






haziqah berkata terima kasih ♥♥

wow ! hebat :)

at 00:22 0 10000 yang berkata

look at this guy :)
ehh die x hensem lah
tapi die agak hebat kan ?
lau ziqa mesti jatuh kene kepale orang..-_-
pastu cakap kat die
i'm sorry ! i'm sorry ! i'm sorry :(


ziqa nak bilik cham ni
lampu2 cham ari raye
cute sangat !]
ziqa tanye mama..
die kate...
ahh ko..3 ari je tahan bende alah tu..nnti bersepah bilik ko..bukan aq taktau perangai ko.!
ziqa..
:(



ziqa teringin nak bgi ni kat pakwe ziqa
huaahuuaaa!
asal x de pakwe..
ohh..miss him a lot right now :(


please please please !
haziqah berkata terima kasih ♥♥

27 Dec 2011

Contest Fashion Gaya Anda

at 23:53 0 10000 yang berkata


2.gaya comel

gambar yang ziqa pertaruhkan :)

1.Tag 3 orang rakan anda.
2.Wajib like page kitoang.
3.Wajib follow blog anis and myraa.
4.Pilih salah satu gaya antara gaya kat ats tuh.
5.Ambil Banner kat atas tu dan letak kan di entry anda.
6.Buat satu entry pasal Contest Fashion Gaya Anda
7.Terbuka pada blogger wanita SAHAJA.
8.Masuk link contest korang dalam comment Anis atau Myra.

ini fashion saya :)
selekeh tapi cute :)

tagging
sigadiscintamia
fairuzmissayam
sigadisgembeng




haziqah berkata terima kasih ♥♥

lucky blooger :)

at 22:40 0 10000 yang berkata
thank tira :)
walaupun bukan nom 1
tapi x pe..kire bersyukur sangat..

:3

haziqah berkata terima kasih ♥♥

Contest : My Picture Very Awesome by BlogBiruLangit =)

at 20:09 0 10000 yang berkata




Syarat-syarat

1. Warganegara Malaysia (memudahkan penghantaran Hadiah),
2. Lelaki atau Perempuan sahaja boleh join,
3. Haruslah mempunyai blog yg cntik,
4. Gambar haruslah ASLI (tidak menciplak dari sesiapa)

Cara Nak Join

1. Follow blog Azza, (wajib)
2. Like FanPage Azza di FB >Klik Sini<, (wajib)
3. Buat satu entry bertajuk " Contest : My Picture Very Awesome by BlogBiruLangit", (wajib)
4. Dalam entry tersebut letakkan banner kat atas tu & linkkan ke contest nie,
5. Letakkan gambar yang PALING AWESOME; 1 shj; klo lebih anda tak diterima,
6. Tag 2 orang blogger & pastikan mereka tahu ; mlalui cbox/komen or etc, (wajib)
7. Letakkan link entry (bukan link blog) di kotak komen entry nie,
8. Klik iklan Churp-churp Azza; klo korang nak hadiah yang paling awesome jgak,
9. Bagitahu : Blog Azza berat atau ringan. (paling wajib)


gambar yang sye pertaruhkan x lah cantik mane :)
but it oke to me 
this my pic

look ! urrgghh..agak buruk -_-

berat ?
blog sye x berat sangat tetapi die tak ringan sangat
die
(yang sedang sedang saja)
see..umm..encik blog ! kurang kan sikit makan ye puase taun depan :)
haha..=)

anda ditag :)
bukti ?
mia:)

fairuz :)


haziqah berkata terima kasih ♥♥

Contest I've Got Da Bez Blog By Wawa

at 16:22 0 10000 yang berkata




Syarat syarat :
  • Follow blog Wawa  
  • Like fanpage INI
  • Join group INI untuk keterangan lanjut
  • Buat 1 entry bertajuk 'Contest I've Got Da Bez Blog By Wawa' dan letakkan banner diatas didalam entry tersebut
  • URL seperti ini ( blogsayacun.blogspot.com ) tidak akan diterima, sila bagi URL entry anda dan letakkan URL anda di tapak komen blog ini

 Cara menang contest :
  • Blog mesti kemas
  • Blog mesti ringan
  • Pastikan segala benda atau button di blog anda berfungsi


 Pemilihan pemenang :
  • Akan dilihat oleh mata kasar Wawa sendiri
  • Pemenang bukan berdasarkan vote
  • Keputusan muktamad
  • Terdapat 2 pemenang utama dan 5 bloggers bertuah (saguhati )




TARIKH TUTUP : 14 JAN 2012

PEMENANG DIUMUMKAN : 21 JAN 2012


blog sye x cute..tapi sye arap sye leh menang :)







haziqah berkata terima kasih ♥♥

giveaway by aimi :)

at 05:25 0 10000 yang berkata


Syarat-syarat :
1. Wajib follow blog Aimi untuk memudahkan anda .
2. Tag kepada 3 orang rakan dan pastikan diorang tahu .
3.Pemilihan pemenang berdasarkan Random.org
4.Ini paling mudah : Letakkan setiap banner sponsor sehingga tamat giveaway di sidebar , jika tidak penyertaan anda terbatal
5.Tinggalkan link anda di comment .

blog saya tak lawa..tapi..saya nak menang leh x ?
gurau je :)
hehe..

tag :)


haziqah berkata terima kasih ♥♥

26 Dec 2011

awak awak..saye suka awak ! eh eh tak..saya cinta awak ! eh eh..sye suke awak ke saya cinta awak erk ?

at 21:00 0 10000 yang berkata


cinta ke suke ?

memang diakui..ramai yang keliru dengan perasaan cham gini..ziqa pun ! kadang kadang ziqa terpikir..eh..aq suke ko ke aq cinte erk ? ..haha..alah..cakap dalam hati je..x berani luahkan...

anyway 

sebenarnye bnyak pebezaan yang ade pada cinta dan suka :)..setelah dikaji dengan teliti ... dokter haziqah *cehh wah* telah menjumpai beberapa pebezaan...meh dokter haziqah bagitau ea..meh bandingkan perasaan korang kat die !

Di hadapan orang kita cinta , hati kita akan berdegup kencang ...
Tapi di depan orang yang kita suka , hati kita akan gembira ...


Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta , kita akan kaku ...
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka , kita akan tersenyum ...


Di depan orang yang kita cinta , lidah kelu untuk berkata - kata ...
Di depan orang yang kita suka , lidah bebas berkata apa sahaja ...


Di depan orang yang kita cinta , kita menjadi malu ...
Di depan orang yang kita suka , kita akan tunjukkan diri yang sebenar ...


Bila orang yang kita cinta menangis , kita akan turut menangis ...
Bila orang yang kita suka menangis , kita akan turut membuat dia gembira ...



Di depan orang yang kita cinta , kita takut untuk berterus terang kerana terlalu bimbang si dia akan tergoress ...
Di depan orang yang kita suka , kita terlalu mudah untuk berterus terang kerana kita yakin terus terang itu paling baik untuk menjaga keharmonian perhubungan korang dan si dia .



kita boleh SUKA kat ramai orang tapi kita hanya boleh CINTA kat orang yang tertentu saje :)

eh eh..doktor haziqah ! macam mane kalau kite cinta kat orang yang kite suke ?
umm..saya hanya doktor sementara...sekarang sye bukan doktor..sye hanya penulis blog bodoh je..
cehhhhh




haziqah berkata terima kasih ♥♥

24 Dec 2011

marry me ? yes i do ! :)

at 06:05 0 10000 yang berkata


tajuk nye mungkin agak gatal dari mata awak kan ? ala ! x pe lah..bukan selalu wat ayat gatal gini...=__=
I'M BELIEVE IN TRUE LOVE =)
setiap orang ade jodohnye..kadang kadang saya dah selalu ditanya soalan soalan merepek..cham...
dia:heyp
saya:hi:)
dia:um!where your bf ?
saya:huh! ada..
dia:oh ya ? nape kat profile single ?
saya:bf ade..tapi saya belum jumpe jodoh sye lagi..insyaallah..satu hari nanti =)
dia:urm ? bile tu ? sanggup tunggu ?
saya:mestilah!satu hari nnti die akan datang !
dia:oh..sape lah agaknya jodoh awak ye..hehe :3
saya:mungkin BRUNO MARS =D
dia:@#$%%#!%^^&& perasan !
saya:=p

ya allah 
andaikan dia jodohku..
bukakanlah hati ku untuk terima dia seadanya..
bukankan lah hatiku agar jujur,taat dan setia kepadanya..
ku harap jodoh yang engkau beri kan itu..
dapat menjaga,mendidik ku..
agar taat pada perintahmu..
dan..
apabila ku sayang dan cinta kepadanya..
kurangkan lah rasa cinta itu..
agar..
ku mencintai engkau ya allah lebih dari ku mencintanya..
amin..

kepada bakal suami ku
walaupun sye x pasti siapa orangnya....
saya mencintai awak kerana ALLAH..
saya iklas mencintai awak..
saya akan pastikan awak yang terakhir untuk saya..
saya pastikan saya akan memiliki awak..
saya nak susah senang bersama awak..
saya nak awak jadi ayah untuk anak anak saya..
saya nak awak jage saya sehingga lafaz syahadah sy yg terakhir..
saya nak awak sarungkan cincin di jari manis saya..
saya nak awak orang yang selalu cium dahi saya..
saya nak jadi orang yang awak luah kan perasaan bila awak sedih..
saya nak jadi orang yang tersenyum bila awak gembira..
saya nak awak jadi imam saya ketika solat..
saya nak awak sentiasa ada dengan saya ketika saya takut..

yang halal itu indah sayang :')

semoga doa kita dimakbolkan ..amin..:)



haziqah berkata terima kasih ♥♥

happy birthday sayang :)

at 04:46 0 10000 yang berkata
happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday to shamila
happy birthday to you


HAPPY BIRTHDAY SAYANG !

I LOVE YOU DAMM MUCH !

MUAAHHHHH:*



haziqah berkata terima kasih ♥♥

23 Dec 2011

lelaki..take this word !

at 18:15 0 10000 yang berkata

cute meh :)

tajuk agak seremmm kan ? ke tak ? okey..mungkin x ..:'(

to lelaki :)

wanita bukan KASUT untuk awak..yang bile awak akan buangnye bile koyak

wanita bukan ICECREAM untuk awak..yang bile awak akan lijatnye sehingga kehabisan 

wanita bukan TV untuk awak..yang bile awak gunakannya untuk hiburan

wanita bukan RAMBOT untuk awak..yang bile awak buangnya bila ia gugur

wanita bukan PELACUR untuk awak..yang bile awak perlukannya untuk nafsu

tapi...

wanita adalah KERETA untuk awak..yang awak x lupa untuk isi minyakknya jika habis

wanita adalah HANDPHONE awak..yang awak x lupa untuk topup n charge baterinya

wanita adalah DSLR awak..yang awak x lupa untuk bawanya di mana2

wanita adalah OXYGEN awak..yang awak akan mati jika tiadanya


susah sangat ke nak jujur ?

susah sangat ke nak disiplin ?

susah sangat ke nak setia ?

jujur lah pada yang satu!

displin lah pada yang satu !

dan

setialan pada yang satu

love:
me :)




haziqah berkata terima kasih ♥♥

21 Dec 2011

letak music player cham kite punye -tutorial-

at 11:24 0 10000 yang berkata

hi awak !
huh...cakap pasal music
nape tetibe ade kucing ?
huhu..
gambar ni amik dari tumblr :)
cute?
mamang lah kan ^^

ohh..ari ni nak ajar pasal tepek music player kat blog..huhu..lau pakai yg biase..boosan lah..lagipun kan ade sesetengah orang suke yg music kite x leh stop kan..ade jugak yg die sorok music nye kan..huhu..agak pening lah nak carik..lau lagu cute x pe jugak..ni lagu yg MEMEKAKKANTELINGE cham amok punye..huhu..
so..kite nak ajar awak wat player music cham kite..:)..hah..tak tau?yg ni lah.............


cute ? mestilah..hohoho..oke2..kite mule sekarang ea :)

  • kite gi usya sini !
  • pastu die keluar ni...

  • pilih mane mane yg korang berkenan di hati oke !...lau kite pink ! sebab blog kite warne pink..ohh..lupe nak pesan..pilih ikot yg sesuai ngan warne blog..jangan warne blog hijau,awak pilih pink..haha..:)..ohh..nampak custom skin tu ? jangan isi oke !
  • siap pilih warne kesukaan ? good ! sekarang kite klik sini..

  • tekan yg kite bulat kan tu..pastu..masokkan name lagu..lau kite..kite gune satu lagu je..:)..ohh..tajuknye korang letak lah pape..cham..love this song ! ke.. dengar lah ke..or..pape je lah..tapi lau nak letak tajok lagu yg betol2 pon x pe..it's okey !






  • kite dah letak name..sekarang nak letak url je kan..yg ni..awak leh carik kat youtube ! paling senang lah..tapi..pada kite..kite x kan pilih lagu dari official video..sebab kadang kadang sesetangah video  awal die ade kemalangan lah ape lah kan..nanti die akan keluar music kemalangan tu sekali...maknenye lagu ni die keluar dali mule sampai abis..so..lau kite kite carik yg  lyrics or yg biase punye :)
  • oke ! kite pilih lagu kat ats ni..best ! amek url lagu ni (yg kite bulat) pastu tepek kat tempat url yg die nak tadi..cham ni........


  • dah jadi cham kat atas tu ? good ! sekarang kelik pulak kat platform yg sebelah...
autostart 
no:die x kan start sendiri kecuali orang tekan play
yes:die start sendiri
Default Volume
kite punye dalam 30% je..x yah kuat kuat sangat tau !
Placement of the Player
bottom:player nye akan ade kat bawah
top:player nye akan ade kat atas
  • dah siap isi borang nye ? lom ? wah..cham isi borang kawin lak..huhu.. x de lah..dah siap..tekan ni pulakkkk...

  • alamak..terbesar pulak done nye..hehe..bende ni ade kat bawah..dah kelik ? pastu die gi kat sini kan.....






  • hambik yg kode tu..pastu tepek kat  Edit HTML...:) oke !
siap ?ape lagi..save lah !! huhu

haziqah berkata terima kasih ♥♥

selamat hari jadi :)

at 00:29 0 10000 yang berkata
to my copy cat .................................

happy birthday sayang :)


si budak comel =)

untung lah dah 15 !

huhu..maaf x de hadiah ok :)



haziqah berkata terima kasih ♥♥

19 Dec 2011

Mega Giveaway By Cik Bunny

at 23:42 0 10000 yang berkata






Syarat untuk Join:

- Mempunyai alamat di Malaysia.
- Buat 1 entri bertajuk "Mega Giveaway By Cik Bunny", copy banner giveaway kat SINI dan linkkan ke entri ni.
the link sponsor !!!!!!
- sila like dan follow sponsor.
- Tag kalo nak tag *tak wajib tapi ada hadiah untuk top referral
- Dah siap? Tinggalkan link entri anda di bahagian komen entri ini. Kat tempat lain tidak diterima.

Tarikh Tutup: 31 Januari 2012
Juri Giveaway: Encik Random.org & Cik Bunny (top referral dan top commentor)

anda ditang sayang


haziqah berkata terima kasih ♥♥

 

♥haziqahtaib♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

copyright by owner haziqah taib