page

Cute Cherry

suke ke blog ni ? like kan ea..thank awk ..

they are a part of me :)

24 Jan 2012

tutorial tukar BULLET korang jadi gambar comel :)

at 20:46

hai semuue..
ziqa nak ajar care nak wat bullet yang itam bulat kecik korang tu jadi gambar yang comel2..
tau tak bullet tu ape ?
bullet tu yang ni lah sayang...

yang ziqa bulatkan merah tu..
yang tu lah ziqa nak tukar..:)
  • dashboard -> design -> edit html -> tick expand widget 
  • tekan Ctrl+F , cari code dekat bawah nie 
]]></b:skin>

  •  Lepas tu korang paste kan code bawah nie atas code yang korang cari tadi
.post ul {list-style:none;

}
.post ul li {
    line-height: 1.4em;
        background: transparent url(URL BULLET) no-repeat scroll 0px 4px;
    margin: 0.3em 0;
    padding: 0 0 0.8em 20px;
}



  • yang url bullet tu..korang leh tukar ngan url yang korang rase cute gile..ataupun...korang leh pilih kat bawah ni..ziqa bagi sikit
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic012demoji_15496649decoojp.gif
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic008demoji_15701325decoojp.gif

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/barbiepink/pic011demoji_8911415decoojp.gif

 
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/barbiepink/pic015demoji_4663132decoojp.gif

 http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic000demoji_406651decoojp.gif

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic011demoji_15430247decoojp.gif 

 
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic000demoji_9266200decoojp.gif

 http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic016demoji_15674012decoojp.gif

ps:korang gi kat link atas jadi warne warni kan ? so korang tekan je kat link tu..ninti die keluar kat new tap..pastu korang copy je dari situ
  • pilih lah mane korang berkenan..oke ? lau oke dengan senang atinye korang kene preview dulu..lau takde erro baru save ea..bye..


semoge berjaye 

haziqah berkata terima kasih ♥♥

5 10000 yang berkata:

i_creamgirl said...

Thanx for the tutorial sila singgah blog saya ^_^ http://cake-cup-my-fav.blogspot.com/

haziqahtaib said...

@i_creamgirlsama sama..thank singgah blok saya jugak :)

Waney Redza Rosli said...

Nak guna tutor awak.
Maseh dear

munirah rahman said...

tq for the tutorial :)

nur syafiqah said...

waaa, menjadi hehe tq2

Post a Comment

.ASSALAMUALAIKUM.
.awak leh tak tinggalkan comment kat bawah ni ?.
SATU pun jadi lah..haha :3

 

♥haziqahtaib♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

copyright by owner haziqah taib